top of page
  • Gyurokovics Zita

Az összetevők - Homoktövis


Ránézésre egyértelmű, hogy ennek a különleges növénynek az olaja adja Restorative Sea Buckthorn Cleansing Balm termékünk csodás színét. A balzsamba kerülő szuperkritikus extrakcióval kinyert homoktövis kivonat mindig a lehető legfrissebben készül. Nagy öröm ilyen friss és értékes olajjal dolgozni. Gyönyörű színén kívül illata és állaga is szép és könnyű, nem ragacsos, mint például a gyümölcshúsból kinyert változat.

A homoktövist hazánkban is sokfelé termesztik. Ez a növény viszonylag igénytelen és jól tűri a különböző időjárási körülményeket. Bogyói ehetők, frissen fogyasztva az egyik leggazdagabb vitaminforrás. Gazdag A-, C- és E-vitaminban. Ne feledjük, hogy bőrünk állapotát nagyban befolyásolja étkezésünk is, így ha tehetjük iktassuk be étrendünkbe is az ilyen értékes növényeket!

Az olajat több formában nyerik ki, az általunk használt CO2 kivonathoz a magokat és gyümölcsöt együtt használják. De lássuk, hogy mi is az a szuperkritikus CO2 kivonás és miért jó nekünk!? Ez egy viszonylag új eljárás, melynek során magas nyomáson a CO2 gáz folyadék halmazállapotúvá alakul és így, mint semleges oldószer a növényi anyagon áthaladva kivonja a benne található illat- és színanyagokat, vitaminokat, ásványianyagokat, zsírsavakat.

Így ez a homoktövis olaj kiemelekdően magas antioxidánsokban, omega-3, -7, -6 és -9 zsírsavakban, flavonoidokban, B1-, B2- és K-vitaminban, valamint ásványianyagokban. Állítólag 30-szor több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. Kutatások azt mutatják, hogy a homoktövis kivonat kiváló sejtmegújító, így ideális idősödő, és száraz bőrre, leégés, ekcéma kezelésére.

Homoktövis Arctisztító Balzsamunkat ezért is több, mint arctisztító. Nyugtatja és regenerálja a bőrt, így az egész testen akalmazható. Javaslom éjszakára vagy akár nappalra is. Ujjaink közt nagyon kevés balzsamot oszlassunk el, hogy megolvadjon az állaga, így már olaj szérumként vihetjük fel az arcbőrre.

Botanikai rajz: Havasi Betti

59 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page