top of page
  • Gyurokovics Zita

A Műhely - Bőrápolás és az érzékek egy térben


A hely, ahol a termékeinket kifejlesztjük, és elkészítjük, ugyanolyan fontos, mint minden egyéb: az alapanyagok, az illatok, a textúrák, a színek és a minőség. Az érzékszerveink belénk kódolt tudatalatti vezérlőrendszerek, melyek mind együtt működnek, így festve teljes képet a bennünket körülvelő világról.

Ennek megfelelően műhelyünk is inkább olyan, mint egy konyha: illatokkal, színekkel és textúrákkal, no meg persze a legjobb teljes növényi alapanyagokkal, nem egy szintetizáló labor. A bútorok főleg letisztult fa és fehér színekben pompáznak, hűek a márka arculatához. Egy élénk csavarral, hűen hozzám, ami először szembetűnik, az a napsárga öntött padló, hogy mindig fényesen és vidáman süssön a Nap nálunk (fotósunk legkevésbé nagy örömére).

Büszkék vagyunk rá, hogy minden kézzel készül, és hogy igazi örömöt találunk a fejlesztésben és készítésben. Megsúgom, hogy a titkos összetevő nálunk a szeretet. Ez a mi művészetünk. Természetesen mindig, és folyamatosan képezzük magunkat, de ez nem csak könyveket, szakcikkeket és szakmai előadásokat jelent, hanem valós, "életszagú" megtapasztalást, amit csak a gyakorlat, s bizony néha a hibák adhatnak.

Szerencsére sok hasonlóan gondolkodó emberrel találkozom a munkám során, akikkel megosztjuk tapasztalatainkat, tudásunkat és lelkesedésünket.

Így találja meg hozzánk az útját sok alapanyag is, egyenesen a természetből, hogy a Műhelyünkön és rajtunk keresztül Mar Galliti termékként hírvívő legyen.

Ahogy Mandy Aftel és Daniel Patterson írja The Art of Flavour című könyvében: ugyanaz a recept, de más minőségű, jellegű, érettségi fokú, és más tulajdonságokkal felruházott alapanyagokból teljesen más végeredményt fog produkálni. Egyrészt ez a természet szépsége, másrészt ezeket a változásokat is figylembe véve és felhasználva igyekszünk többet létrehozni, mint egy-egy receptúra. Bizony a természetes, natúr szépségápolás is szezonális.

Legszembetűnőbb, vagy inkább kiszagolhatóbb számomra, amikor a lepárló mester zsálya illóolajai között válogatok, előttem különböző évjáratok, van ami virágosan, van ami levelesen lepárolva, akár különböző helyről származó növényekből, és én épp egy füstösebb aromájut keresek... Ebben nem csak kihívást, hanem rengeteg kreativitást látok. Még fejben kell tartanom azt is, hogy pontosan az az illatminőség limitált mennyiség áll rendelkezésemre.

Az itt elmesélt elveinket és látásmódunkat figyelembe véve tekintsetek hát a márkára, és kisérjétek figyelemmel termékeink útját.

124 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page