top of page
  • Gyurokovics Zita

A mézes maszk - Ambrosia


Már rég szerettem volna egy mézes maszkot készíteni a márkának. Csodás emlékek fűznek a méhekhez és a mézhez. Gyerekkoromban a szüleim méhészkedtek. Illetve apukám hobbija volt, amit nagyon szeretett, és roppant komolyan vett. Egy ponton több mint 100 méhcsaládja volt. Amikor anyukámmal találkoztak, akkor is az egyik közös kapcsolódási pont a méhészkedés volt. Így hát én és az öcsém méhek között nőttünk fel, s amikor jött az akácvirágzás, apukám a virágokat követve vándorolt a méhekkel. Olyan helyet keresve, ahol pár nappal később virágzott, mint otthon, és így többször tudott akácmézet pörgetni. Mi is mindig vele tartottunk, a méhekkel táborozva, egy lakókocsiban, az erdők és a mezők szélén. Kútból vagy forrásból hordva a vizet, és vadvirágokat - kamillát, vérehulló fecskefüvet - szedve anyukámmal. Ezek a vándorlások a legkedvesebb gyerekkori emlékeim közé tartoznak.

A méhész hölgy felfedezése - akitől a maszk alapját adó levendulamézet szerzem be - is hasonlóan varázslatos, és mutatja, hogy minden mindennel kapcsolatban áll. Egyébként a levenduláimnak köszönhetem az ő megismerését is. Hozzám hasonlóan neki is saját levendulaültetvénye van, és egy közös ismerősünk, aki a levendulák lepárlásában segít, mutatott be minket egymásnak. A műhelyemtől nem messze fekszik a Zselic dombos, sűrű erdővel benőtt vidéke, és innen jön a méz. Amikor először látogattam el a méhész hölgyhöz, ahol a családjával, a méheivel és levenduláival él, azt hittem, lemegyek a térképről. Szeretem az ilyen kalandos utakat és helyeket. Egyébként láttátok a kis méhecskét a címkén a rózsa mellett?

A méz egy egészen ősi gyógyír. A nyers méz nagy mennyiségben tartalmaz cukrokat, amelyek könnyen kapcsolódnak vízmolekulákkal, és megvédik a bőrt a kiszáradástól. De gazdag enzimekben is. Magas ásványianyag-, és vitamintartalma mélyen táplálja és regenerálja a bőrt. Míg a mézben található aminosavak segítik a bőr tisztítását, és felgyorsítják a heggyógyulást. A méz csodás alap, hiszen magába szívja, megőrzi és átadja a növények gyógyhatásait. Így tesz ebben a maszkban is, magába zárva a csodás damaszkuszi rózsa, a csalánlevél, az al-hojari tömjén és a vadon termett fenyő pollen erejét, és még elérhetőbbé teszi a bőrünk számára.

Szerettem volna, ha ez a maszk, mint ahogy általában a termékeim, tele van aktív összetevőkkel, hidratál, táplál, regenerál, és természetesen ennek megfelelően válogattam össze az alapanyagokat.

A damaszkuszi rózsaszirmok csodákat tudnak művelni az érzékeny, gyenge vagy érett bőrrel. Összehúzó csersavakban gazdag, gyengéden finomítja a bőr szerkezetét, és feszesíti a pórusokat. A rózsa illóolaj segíthet a bőr tonizálásában, gazdag antioxidánsokban, és véd a külső hatásoktól és a kiszáradástól, táplálja, és támogatja a bőrsejtek regenerálódását.

Tudjátok, hogy mindig a számomra elérhető legjobb minőséget választom és teszem a termékekbe. Szerencsére rátaláltam a legkitűnőbb, aranyporszerű Al-hojari tömjénre. Lágy, citrusos, balzsamos illata van, és stimulálja a sejtek helyreállítását, és kiegyensúlyozza a pigmentációt.

Az egyszerű csalán használatának szintén hosszú története van, és a klasszikus gyógynövények közé tartozik gazdag ásványianyag-tartalmával. Gyulladáscsökkentő, összehúzó, antibakteriális és gyógyító hatású. Ezenkívül a csalán tisztító és nyugtató az érzékeny bőrnek is. Nem számít, milyen szerény és hétköznapi növény a kis csalán, mégis igazi csodaerő lakozik benne.

A megfelelő szinergiák létrehozása egy-egy termékben az egyik legkedvesebb a számomra, hiszen a megfelelően kombinált összetevők felerősítik és kiegészítik egymás hatását. Nagyszerű példa az Ambrosia Honey Mask-ban a muskotályrózsa olaj, amely magában is egy különlegesen aktív olaj, főleg a szövetek regenerálására, de ázsiai gázlóolaj macerátummal kombinálva, együttesen még hatásosabbak.

Ahogy itt olvashatjátok, és remélem, látjátok és érzitek használatkor, az Ambrosia Honey Mask-ban kivételes természetes összetevők erői keverednek.

Végül kicsit részletesebben a használatáról. Aki még sohasem használt mézes maszkot, annak elsőre kicsit furcsa lehet, esetleg túl ragacsos, és nem is tudja, hogyan kezdjen neki. Engedjétek meg, hogy segítsek. Én heti kétszer szeretem használni, általában hajmosás előtt, hogy ne kelljen amiatt aggódnom, hogy esetleg a hajamba kerül. Először nedvesítsétek be a bőrötöket némi vízzel, bár ha van kéznél, javaslom hidrolátum használatát, illetve én szeretem a Flowery Face Mist-tet is használni. Majd kb. egy teáskanál maszkot (lehet, hogy kevesebb is elég) oszlassatok el a bőrötökön. Hagyjátok hatni 20-30 percig, majd mossátok le. Segíthet az is, ha a kezeteket is benedvesítitek használat előtt, és az ujjaitok között kicsit felmelegítitek az Ambrosia Honey Mask-ot, hogy könnyebben el lehessen oszlatni a bőrön. Óvatosan masszírozzátok szét, ne húzzátok a bőrt.

Remélem, élvezitek minden cseppjét ennek a csodás maszknak. És mint mindig, kívánom, hogy a bőrötöket szebbé és a lelketeket boldogabbá tegye.

Zita

Minden fotó: Szendeff Lőrinc

42 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page