3 anti-stressz technika és ajándéktipp az ünnepekre

December 10, 2016

Az év végi szétesés ideje, illetve Karácsony közeleg, és bár a szeretetről és a családról kellene szólnia ennek az ünnepnek, mégis csak a pihenésre, nyugalomra és arra tudok koncentrálni, hogy mikor lehet végre visszavenni a tempóból. Ahogy kinézek a fehérre fagyott tájra, arra vágyom, hogy egy meleg sarokba bevackoljam magam némi olvasnivaló társaságában. Ez bizony az év egyik legpörgősebb időszaka, így még a szokottnál is kevesebb idő jut magunkra. Mindezt megértem, de azt is tudom, ha most nem figyelünk oda, később nem tudunk majd megfelelően helytállni. Így ha más mód nincs rá, írjuk be a naptárunkba, ugyan úgy, mint egy tárgyalást, randit magunkkal.
Íme 3 egyszerű otthoni stresszűző technika bónusz ajándék ötletekkel, hogy a relaxáció élményével mást is megajándékozhassatok.

 

1.) Tea rituálé

Ez a csodás forró ital, amely meghatározó része számos kultúrának Japántól Angliáig, vagy Marokkóig. Már a forró csésze felmelegít. Egyszerűen csak ülj le egy csésze teával, kortyold és érezd, ahogy felmelegíti a belsőd, egyensúlyba hoz, és megnyugtat mindent… csak lélegezz mélyeket! Legtöbbször gyógyteát választok egyéb egészségmegőrző tulajdonságai miatt. Javaslom a kamillát egy kevés mézzel (nekem ez a kedvencem) vagy a hársfavirág teát, mely ebben a náthás, influenzás időszakban extra segítség lehet. (Amikor gyógyteát készítünk, kerüljük bármilyen fém eszköz használatát!)

 

 

 

 1. Art of Tea – Feel Better blend http://www.artoftea.com

 2. Teatox Thermo-Go Bottle https://www.teatoxshop.co.uk

 3. Romy Northover ceramic cups http://designbyno.com

 4. Zhao Zhou Himalayan Pine 2015 No.302 https://zhaozhoutea.com

 5. Kezemura Hana V Midnight Blue mug http://kezemura.hu/en

 6. Marinski Unika Mug with Polka Dots https://marinski.me

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 2.) Otthoni gyógyfürdőzés

 Milyen jó lenne a fenti képen látható gyógyvizben elmerülni, csak időnk és lehetőségünk nincs rá. Nos, készen álltok rá, hogy gyógyfürdővé változtassátok a kádatokat némi illatos fürdőolajjal, vagy fürdősóval (válasszatok keserűsó tartalmút izomlazító tulajdonságai miatt. Milyen jó, hogy a magnézium bőrön keresztül is felszívódik!). Hunyd le a szemed, végy egy nagy levegőt, és legyél te Kleopátra. 

 1.  

  Bademeisterei Organic Relaxing Bath Salt https://www.ecco-verde.hu/bademeisterei/bio-fuerdoso

 2. Therapie Protect Bath and Body Oil http://roquesoneil.com/shop

 3. Page Thirty Three Bath Brew Set http://www.pagethirtythree.com

 4. Oshadhi Lavender Bath Oil http://www.oshadhi.hu

 5. Aesop Geranium Leaf Body Scrub http://www.aesop.com/fr/?___store=fr_en

 3.) Meditáció

 

A jelenben lenni és mélyeket lélegezni (visszatérő elem, de fontos). Amikor először próbálkozol a meditációval, nyomasztónak érezheted, pedig csak a megfelelő segítségre van szükséged. Ekkor jön jól egy olyan meditációs alkalmazás, mint a Calm, különböző hosszúságú, irányított meditációval segíti az első lépéseket. Gyújts meg egy gyertyát  (tömjén és mirha illata segítheti az elmélyülést)! Napi csupán 10 perc meditációval már érezni fogod jótékony hatását. Minden zavaró tényezőt zárj ki, helyezkedj el kényelmesen, egyenes háttal, vagy feküdj le Savasana vagy “halott pózba”: karok és lábak lazán, tenyér felfelé néz. Lélegezd ki a stresszt és lélegezd be a nyugalmat.

 

 1. Mala Collective ‘I am radiant’ mala https://www.malacollective.com

 2. Candlessentials Pure Soy Candle http://www.candlessentials.com

 3. Yogitoes ‘Ganesh’ Yoga Towel https://www.yogarebel.com/collections/yogitoes

 4. Calm Meditation App https://www.calm.com

 5. Pure Prana Label Organic Meditation Cushion https://www.etsy.com/shop/PurePranaLabel?ref=l2-shopheader-name

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutobbi bejegyzések

Please reload

Kulcsszavak

Mar Galliti skin care & botanicals

Hasznos linkek

Kövess minket!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót

Később le is tudsz iratkozni, valamint kérésre 3 munkanapon belül töröljük az adataidat melyről rendszerüzenetben értesülsz.

© 2017 Mar Galliti skin care & botanicals | Minden jog fenntartva!
Web design: Havasi Betti - Amavi Design