Ünnepeljük az Újévet aromás koktélokkal! - Recept

December 30, 2016

Ritkán fogyasztok alkoholt, vagy koktélt, de ha hidrolátumokról van szó, roppant kreatív tudok lenni. Így, amikor azon gondolkodtam, hogy mivel is lephetném meg az Új Év alkalmából az én kedves olvasóimat, rögtön tudtam, hogy koktél készítésére adom a fejem egy aromás csavarral. Minden hozzávaló – gyümölcsök, méz, hidrolátum – természetesen bio. Martini habzó bort használtam, mert sajnos nem találtam jó minőségű, bio habzóbort, de ha bárki tud ajánlani ilyen márkát, kérem tegye meg. Mivel annyira szeretlek titeket, nem csupán egy, hanem rögtön két koktélt kreáltam erre a Szilveszterre.

 

1. Winter Pear Cocktail: 

 

Az első koktélhoz Oshadhi hidrolátumokat használtam. Amint már tudjátok, szeretem, és sokat használom az Oshadhi márka kiemelkedő minőségű, bio aromaterápiás termékeit. Nagy választékuk van hidrolátumokból. Ebbe a koktélba fahéj hidrolátumot választottam, amely stimulálóan hat testre és elmére, különösen hasznos a koncentráció javítására. Jobb mint a kávé (de legalábbis egészségesebb). Emésztést segítő lehet, ami szuper, ha kicsit túl ettük magunkat. Gyömbér hidrolátumot is adtam hozzá, amely hasonlóan stimuláló és az emésztésre is kiválóan hat.

 

Préseljünk le egy körtét egy slow juicer-en és adjuk hozzá a hidrolátumokat. Osszuk el a keveréket 2 pezsgős pohárba.

 

Díszítsük körte szeletekkel, …

 

 ...és öntsük fel a poharakat habzóborral! Voilá!

 

2.Pink Basil Cocktail:

 

Ehhez a rózsaszín álomhoz bazsalikom hidrolátumot használtam, szintén az Oshadhitól. Ez is jótékony hatással van az emésztésre, emellett csökkenti a stresszt és nyugalmat hoz. A Szilveszteri bulid tervezése túlstresszelt? Hát akkor ezzel koccints!
Egy kisebb lábosban alacsony lángon főzzük a málnát és a mézet, amíg fel nem forr és kicsit sűrűbb lesz. Egy finom szűrőn passzírozzuk át a málna-méz keveréket, és ha szükséges, sűrítsünk még rajta kicsit alacsony hőmérsékleten.

 

Amikor kihűlt, adjuk hozzá a hidrolátumot, osszuk el a málna redukciót 4 pezsgős pohár között, …

és öntsük fel a poharakat habzóborral!

 

Nekem sok örömet okozott a koktélok létrehozása, így remélem, nektek is élvezetet okoz az elkészítésük és megkóstolásuk!

 

 

Nagyon Boldog, Egészséges és Aktív Új Évet! 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutobbi bejegyzések

Please reload

Kulcsszavak

Mar Galliti skin care & botanicals

Hasznos linkek

Kövess minket!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót

Később le is tudsz iratkozni, valamint kérésre 3 munkanapon belül töröljük az adataidat melyről rendszerüzenetben értesülsz.

© 2017 Mar Galliti skin care & botanicals | Minden jog fenntartva!
Web design: Havasi Betti - Amavi Design