A dupla arcápolási rutin

January 11, 2017

Arctisztítás, a bőrápolás legfontosabb lépése. Ha csak egyetlen dolgon változtatsz, akkor ez legyen az, higgyétek el, tapasztalatból beszélek. Megszabadulni a sminktől és minden más szennyeződéstől, ami összegyűlik az arcunkon a nap során, nagyon frissítő és felemelő hatású. A dupla arctisztítást bevenni az esti bőrápolási rituálénkba nagyszerű alapot biztosít a bőrünknek az alvás közbeni megújulásra. IA nap során különböző fajta szennyeződések érik a bőrünket; ha nem viselünk sminket, akkor is ki vagyunk téve a légszennyeződésnek és egyébb káros hatásoknak, melyek eltömíthetik a pórusainkat.

 

 

1. Tisztítás: az első arctisztítás olajos arctisztítóval történjen, ami eltávolítja az olajos alapú szennyeződést, sminket, naptejet és légszennyeződést. Nekem olajos a bőrőm, és mégis olajos arctisztítót használok és ajánlok, a bőr megfelelő tisztítására. Természetesen használjunk természetes és bio olajokat és olajok arctisztítókat. Attól függően, hogy milyen olajat használsz, lehet, hogy alkalmaznod kell egy második olajat az érzékeny szemkörnyéki részen. Amennyiben tiszta jojoba olajat használsz, ami mind száraz, mind olajos vagy kombinált bőrre alkalmas – mivel ez hasonlít a legjobban a bőr természetes faggyújához -, alkalmazhatod az szemkörnyéken és az arc többi részén is.
Hogyan: a nyaktől indulva, az állon, és orron keresztül, a homlokig felfelé irányuló mozdulatokkal vigyük fel az olajat. Ezáltal fellazítunk minden olajos alapú szennyeződést a bőrünkről. Az eltávolításhoz használjunk meleg, nedves biopamut vatakorongokat.

 

Olajok Száraz Bőrre: édes mandula, répa, avokádó, buriti, marula és shea olaj.
Olajok Zsíros Bőrre: lenmag, sáfrányos szeklice, szőlőmag, napraforgó, görögdinnye mag, kerti katicavirág mag, ligetszépe, fügekaktusz mag, piros málnamag és csipkebogyó olaj.

 

 

 

2. Tisztítás: a második arctisztítás eltávolítja a vizes alapú szennyeződéseket, elhalt hámsejteket és minden légszennyeződést. Ennél a lépésnél használjuk természetes vagy bio bőrtisztító gélt vagy krémet. Amennyiben nagyon száraz a bőrünk, megismételhetjük az olajos tisztítást másodszor is.
Hogyan: ujjainkat használva körkörös mozdulatokkal masszírozzuk el az orr, és az áll körül, illetve a legfontosabb a hajvolannál. A bőrtisztítót távolítsuk el az arcunkról egy meleg, nedves törölközőt rányomva és letörölve azt.

Ti dupla arctisztítást alkalmaztok? Melyik a kedvenc olajotok arctisztításra? Írjátok meg! 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutobbi bejegyzések

Please reload

Kulcsszavak

Mar Galliti skin care & botanicals

Hasznos linkek

Kövess minket!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót

Később le is tudsz iratkozni, valamint kérésre 3 munkanapon belül töröljük az adataidat melyről rendszerüzenetben értesülsz.

© 2017 Mar Galliti skin care & botanicals | Minden jog fenntartva!
Web design: Havasi Betti - Amavi Design