Aromás gyógyulás – Illóolaj keverék migrén ellen és tea megfázásra

February 24, 2017

 

Ezen a héten már sajnos az én immunrendszerem sem bírta, és megadta magát egy migrénes fejfájással együtt járó influenzának. Egészen mostanáig soha nem volt migrénem, és úgy általában nem vagyok érzékeny semmilyen időjárás változásra sem. Mostanában nagy mennyiségű érzemi stressz  ért, így ezt is a kiváltó okok közé sorolom. Akárhogy is, amint éreztem, hogy valami nincs rendben, elkezdtem inni napi három csésze hársavirág teát és illóolajokat porlasztani. Első gondolatom az volt, hogy a már bevált megfázásra és náthára használt keverékemet használom (szibériai fenyő, rozmaring és eukaliptusz), de a fejfájás és a migrén annyira ellehetetlenítette az életemet, hogy végül arra kevertem egy egyszerű, de effektív szinergiát. Az ultrahangos diffúzerembe a következő keverék került:

 

 

 

Migrén Illóolaj Keverék:

3 csepp Borsmenta (Mentha x piperita) illóolaj
3 csepp Levendula (Lavandula angustifolia) illóolaj

A borsmenta nagyszerű fájdalom csillapító, míg a levendula nem csupán kiegészíti eme tulajdonságát, de nyugtató és relaxáló hatású. A két olaj gyönyörű szinergiát, illatharmóniát alkot, ami már rövid idő után csökkentette a migrénemet, és olyan érzés volt mint  egy puha, biztonságot adó ölelés.

Egy másik recept, amit ma megosztok, szintén kapcsolodik infuenzás szituációmhoz. Részt vettem egy 3in1 detox workshop-on, melyen smoothikat, sütit és teát készítettünk. Kedvencem a tea keverék elkészítése volt, és illóolajokkal kapcsolatos tapasztalataim miatt itt is az orromra hagyatkoztam, mikor keveréket készítettem. A testem tudta mire van szüksége, így született meg a teám, ami tökéletes a gyenge, infuenzás beteg egészségének visszanyeréséhez.

 

 

 

Influenza Teakeverék:

2 kk Csalán
1 kk Zsálya
1 kk Körömvirág
2 kk Borsmenta
2 kk Bazsalikom


A keverékből 1 púpos teáskanállal használjunk 1 csésze teához. Hagyjuk ázni minimum 5 percig (személy szerint én minden gyógyteát 10-15 percig hagyok állni), majd szűrjük le.
Az egész keveréket a csalán köré építettem, amelynek gyulladáscsökkentő, lúgosító és vizelethajtó hatása van, így gyakran használják detox teákba. A többi gyógynövény kiegészíti a csalánt, hiszen a zsályának, körömvirágnak és borsmentának is van gyulladáscsökkentő hatása. Ezen felül a körömvirág nyugtató, míg a borsmenta hűsítő és antiszeptikus, a bazsalikom pedig kiváló fájó torokra, köhögésre és emésztési panaszokra.

Remélem ezek a keverékek nektek is sokat segítenek. Írjátok meg a tapasztalataitokat! 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutobbi bejegyzések

Please reload

Kulcsszavak

Mar Galliti skin care & botanicals

Hasznos linkek

Kövess minket!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót

Később le is tudsz iratkozni, valamint kérésre 3 munkanapon belül töröljük az adataidat melyről rendszerüzenetben értesülsz.

© 2017 Mar Galliti skin care & botanicals | Minden jog fenntartva!
Web design: Havasi Betti - Amavi Design