OSHADHI Marma olajok – Ajurvédikus kaland

March 3, 2017

 

Amint tudjátok, az egyik kedvenc illóolaj márkám az Oshadhi. Mind a kiemelkedő minősége miatt, mind az általuk sugárzott üzenet, és amit képviselnek, igazán rezonál bennem. Így, amikor két héttel ezelőtt meghívtak az egyik eseményükre, nagyon izgatott voltam. Különösen, mivel olyan termékcsoportról kaptunk információt, amit eddig féltem kipróbálni. Szeretem, és sokat használom az Oshadhi illóolajokat és hidrolátumokat, de nem tudtam, hogyan kell használni a marma olajaikat. Ajurvédikus tudásom sajnos minimális, pedig egy összetett rendszer, hagyomány és tudás van mögötte. Természetesen szívesen tudtam meg többet. Íme, mi a marma és a marma terápia:

 

“Marma terapia egy ősi indiai alkalmazás, mely a test életenergiájának (prana) manipulálására fókuszál, ily módon támogatja a gyógyulási folyamatot. … A Marma ismeretével az alkalmazó befolyásolhatja a ‘prana’ áramlását a durva-fizikai és finom-fizikai testben egyaránt azzal a céllal, hogy helyreállítsa az egészséget és békét.”

 

 

 

Előre megkevert marma olajak formájában a marma pontokra felvive, vagy/és belélegezve, egyensúlyt teremt a testben és lélekben. Ezek az olajok mindig az egyensúlyra törekednek. Vannak fő marma pontok, melyek egybe esnek a csakrákkal. Az Oshadhi előadást követően 3 Marma olajukat vettem meg, melyek csakra specifikusak: Guda Royal Mahamarma Olaj, Hridaya Royal Mahamarma Olaj, és a Nila/Manya Royal Mahamarma Olaj. A következőket mondja róla az Oshadhi:

 

“… a Csakrák energia központok a gerincmentén elhelyezkedve, míg a Marmák bőrön lévő pontok. A hét ‘Mahamarma’ pont (főbb marma pontok) megfelelnek a hét Csakrának, és minden Ajurvédában 107 marma pontot különböztetünk meg. … Ajurvéda szerint ‘Marma az Élet központja’ és a Marma pontok gyengéden stimulálhatók…”

 

 

 

Amit már az eseményen észrevettem, hogy az olajak bár hordozó olajban már higítottak, mégis elég potensek, így csupán 2-3 cseppet használok a specifikus marma pontokon.

A Guda Royal Mahamarma olaj kimondottan a gyökércsakrára hat a csodás jázmin, szantálfa és fokienia illóolajjal. Művészi lelkemnek szüksége van ennek az olajnak a földelő energiájára a mindennapjaimban. Ugyanakkor nagyon nőies és érzéki olaj, a Guda pedig pont erről szól. Itt “tárolódik a szexuális energia és vezérli a nemző szervek működését”, míg “mentálisan stabilizál”.

 

A Hridaya Royal Mahamarma olajat a szívcsakrának dedikálták, mely tartalmaz szantálfát, kewrát, és ilang-ilangot. Ez a marma pont a legfontosabb az összes közül, “innen jön minden kapcsolat a többi marmához”. Roppant energizáló a kewrának köszönhetően. Az érzelmi intelligencia központja is itt van, valamint támogatja a boldogságot, megelégedettséget és békét.

 

 

 

Végül, de nem utolsó sorban Nila/Manya Royal Mahamarma olajat választottam, melyben van galanga gyökér, mirha és rózsa illóolaj, és a torokcsakrával áll kapcsolatban. A kommunikáció a mindenem, és hiszem, hogy mindent át/ki tudunk beszélni, de nem mindegy, hogy hogyan tesszük. Ennek a szinergiának a segítségével a beszédem egyensúlyára törekszem. Feltüzeli a metabolizmust, stimulálja a keringést, és szabályozza a bőr vérkeringését”.

Szeretem inkább reggel használni az olajakat, hiszen a nap végéig kitart az illatuk, valamint, amint már említettem, a kewra például energizáló, és nem szeretnénk tönkre tenni szépítő alvásunk. Alig várom, hogy további előadásokat halljak ezekről az Oshadhi olajokról. Nektek melyik csakrátokat kell egyensúlyba hoznotok? Használtatok már marma olajokat? Írjátok meg! 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutobbi bejegyzések

Please reload

Kulcsszavak

Mar Galliti skin care & botanicals

Hasznos linkek

Kövess minket!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót

Később le is tudsz iratkozni, valamint kérésre 3 munkanapon belül töröljük az adataidat melyről rendszerüzenetben értesülsz.

© 2017 Mar Galliti skin care & botanicals | Minden jog fenntartva!
Web design: Havasi Betti - Amavi Design