BÖJT – Tavaszi megtisztulás / Újrakezdés

March 10, 2017

Ezen a héten kezdődött a Nagyböjt. Még ha nem is vallási okoból, de ez nagyszerű időszak felébreszteni, és úrjaindítani a szervezetünket a téli lehangoltság után. Anno komoly szabályai voltak a böjti időszaknak, amely megtiltotta a hús, a tejtermékek, a tojás és az alkohol fogyasztását, illetve kisebb porciókat írt elő. Azoknak, akiknek az étrendje nem vegetáriánus, vagy vegán, ez roppant korlátozó. De a természet újra ébredésével a legtöbben természetesen kivánjuk a friss zölségeket, gyümölcsöket. Én például alig várom a rengeteg zöld, ropogós salátát, és lehet kicsit furcsa, de spenótról, avokádóról, kelről, és legújabban csírákról fantáziálok.

 

 

 

Elkezdeni egy teljes tisztító kúrát, bizony érzelmileg és testileg is különösen megterhelő lehet. A felmerülő stressz kezelésére, íme, 5 illóolaj, melyek tökéletes és teljes stresszkezelő aromaterápiás készletünket adhatják ez alatt a böjt, tisztító kúra, vagy bármilyen egyéb stresszes időszakban.

 

1.Levendula (Lavandula angustifolia): felemelő, segíthet a blokkolt enegiák felszabadításában, nagyszerű mentális és érzelmi szorongásoldására. Ez a csodás olajjal  szépen kiegyensúlyozza a felső és alsó csakrákat, és különösen jól működik a negyedik, vagy szívcsakrával.

 

2.Kék kamilla (Matricaria recutita): idegrendszeri nyugtató. Ez a nagyszerű kék olaj segíthet a idegességen, az alvási zavarokon és még a fejfájáson is. Nyugalmat, békét teremt, csökkenti a feszültséget és depressziót. Kíváló az ötödik vagy torokcsakra kezelésére.

 

3.Neroli (Citrus aurantium): depresszió, szorongás, sokk, gyász, alvás zavar és strssz kezelésére használható. Melegíti a szívet, nyugtatja a lelket és enyhíti a szorongást. A neroli illóolaj segíthet kinyitni a szívünket, és új kapcsolatokat építeni.

 

4.Geranium (Pelargonium graveolens var. roseum): többek között nagyszerű lehet depresszióra, kimerültségre, szorongásra, és frusztráció kezelésére, mivel frissítő és nyugtató hatású. Nyugtató energiát és biztonságot adó érzést hordoz. Segít az életkedvünk helyreállításában.

 

5.Pacsuli (Pogostemon cablin): használható érzelmi kiegyensúlyozatlanságra, és  szorongásra, ugyan akkor nyugtató, és segíti önmagunk megtalálását. Védelmező, földelő olaj, mely harmóniát teremt a lélek és a test között.

 

Használjatok pár cseppet magában vagy keverve diffúzorba. A stresszűző hatás mélyítése érdekében porlaszátok meditáció alatt. Csodás stresszmentes böjtöt! Írjátok meg, melyik olaj a kedvencetek! 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutobbi bejegyzések

Please reload

Kulcsszavak

Mar Galliti skin care & botanicals

Hasznos linkek

Kövess minket!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót

Később le is tudsz iratkozni, valamint kérésre 3 munkanapon belül töröljük az adataidat melyről rendszerüzenetben értesülsz.

© 2017 Mar Galliti skin care & botanicals | Minden jog fenntartva!
Web design: Havasi Betti - Amavi Design