A hónap illóolaja – KOS & ROZMARING

March 25, 2017

 Új témát indítok, remélem élveziket majd, havonta bemutatva az asztrológiailag releváns illóolajat.
A Kos hava éppen csak elkezdődött március 21-én, és tart egészen április 20-ig. A tavaszi napéjegyenlőség idején a nap belép a Kos csillagképbe az északi féltekén, mely az új energiák ideje és a ‘természet’ évkezdete. A Kos makacs, energikus, úttörő, bátor, türelmetlen és gondtalan természete jól illik a rozmaringhoz. A rozmaring remekül tükrözi a Kos, az állatöv első jegyének, személyiségét, megjelenítve a tavasz jellemzőit. Amint Patricia Davis írja: “A Kos általában vágyik új élményekre, gyakran úttörő vagy vezető a saját területén, esetleg új területeket nyit meg teljesen. …A Kos imádja a kalandot és nagy bátorságot mutat, amikor szükséges,…”

 

Rozmaring vagy Rosmarinus officialis a Mediterániumban őshonos, elsősorban a tengerparton, valószínű innen latin jelentése ‘a tenger harmata’ – res marines. Az egyiptomi idők óta a rozmaring az emlékezet és a hűség jelképe. Temetéseken, vallási szertartásokon és esküvőkön használták bizalmat, lojalitást szimbolizálva. A népi gyógyászatban a rozmaringot emésztési panaszok, migrén, fejfájás, fáradtság, szédülés és gyenge emlékezet kezelésére használták.

Keverékekben pár csepp is elég, nagyon potens. A Nap gyógynövénye, de Culpeper, aki nagyobb precizitásra törekedett, azt írja “Kos a Napban uralja” e csodás növényt.


A rozmaring illóolaj terápiás hatásai: fájdalomcsillapító, hányingercsökkentő, gyulladásgátló, antiszeptikus, görcsoldó, köptető, gyomorerősítő és rovarűző. Az illóolaj magasabb kámfor tartalma miatt epilepszia, magas vérnyomás és terheség esetén nem ajánlott használni!

Gabriel Mojay a következőt írja, mint az Emlékezet Gyógynövénye segít nem csupán felidézni  szereteinket, de abban is, hogy emlékezzünk saját, igaz utunkra.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutobbi bejegyzések

Please reload

Kulcsszavak

Mar Galliti skin care & botanicals

Hasznos linkek

Kövess minket!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót

Később le is tudsz iratkozni, valamint kérésre 3 munkanapon belül töröljük az adataidat melyről rendszerüzenetben értesülsz.

© 2017 Mar Galliti skin care & botanicals | Minden jog fenntartva!
Web design: Havasi Betti - Amavi Design