ILLAT=LÉLEGZET=ÉLET

April 3, 2017

Van egy Süskind idézet a Parfüm, Egy gyilkos története című regényében. Tökéletesen leírja, mit gondolok arról, hogy az aromaterápia hogyan befolyásolhat minket, az érzéseinket és az érzelmeinket:

“Az emberek becsukhatják a szemüket a nagyság előtt, a szörnyűség előtt, a szépség előtt, fülüket is eldugaszolhatják a dallamok vagy a hízelgő szavak elől. De az illattól nem menekülhetnek. Mert az illat a lélegzet testvére. Vele együtt lopakodik be az ember testébe, nélküle nincs élet, nem lehet kikerülni. És az illat közvetlenül a szívbe hatol, és ott határozottan dönt vonzalomról és megvetésről, undorról és kedvességről, szerelemről és gyűlöletről.”

 

ILLAT = LÉLEGZET = ÉLET

 

 

 

Érdekesmódon a fenti részletet nem magában a regényben (Parfüm) olvastam, hanem egy másik könyvben: D. Michael Stoddart Az illatos majom – Az emberi illat biológiája és kultúrája című művében. Rengeteg oldalról vizsgálhatjuk az illatokat, és az aromaterápia és az illóolajok csak egyike ezeknek.

 

Az orron, mint érzékszerven keresztül ható aromaterápiás módszer a szaglást és az illóolajok illatát használja a test-lélek-szellem egyensúlyának megőrzésére. A szaglással kapcsolatos kutatások és kísérletek bebizonyították, hogy az illatok reakciókat váltanak ki belőlünk. Előnyösen hatnak az érzelmi és fizikális állapotunkra, különösen stresszel kapcsolatos problékák estén.
Így segíthetnek:

  • csökkentik a stresszt és szorongást

  • csillapítják a fájdalmakat

  • nyugtatnak, és segítik az alvást

  • növelik a figyelmet és teljesítményt

  • segíthetnek a testsúly szabályozásában

  • csökkenthetik a hányingert

  • hangulatjavítók

  • támogatnak magunk és mások jobb megismerésében

Mit gondoltok az illatokról? Mi a kedvenc illattal kapcsolatos emléketek? Írjátok meg!

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutobbi bejegyzések

Please reload

Kulcsszavak

Mar Galliti skin care & botanicals

Hasznos linkek

Kövess minket!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót

Később le is tudsz iratkozni, valamint kérésre 3 munkanapon belül töröljük az adataidat melyről rendszerüzenetben értesülsz.

© 2017 Mar Galliti skin care & botanicals | Minden jog fenntartva!
Web design: Havasi Betti - Amavi Design