A hónap illóolaja – BIKA & RÓZSA

May 1, 2017

Múlt hónapban bemutattam a Kost és a Rozmaringot, mint az égővet akkor uraló horoszkópot és annak jellemző illóolaját. Ebben a hónapban április 21-től május 21-ig az előbbit felváltja a Bika és a Rózsa kettőse.
A bika istenek és a tehén istennők gyakori alakok az ősi kultúrákban Perzsiától Rómáig, és Babilontól Egyiptomig. Május Elseje jelenlegi elnevezése az ősi Beltane ünnepnek, mely a tavasz végét és a nyár kezdetét jelezte, ez szintén a Bika hónapjára esik. Ez egy időben zajlik a falikus májusfa kitáncolással együtt, mely arra emlékeztet, hogy eredetileg a termékenység ünneplésének ideje volt. A Bikának roppant tisztánlátó érzéke van a vagyonhoz és az értékekhez, nemcsak az anyagi tulajdonhoz, de a nem kézzel fogható javakhoz, mint a tehetség és a képességek. Ugyan akkor szeretik a testi örömöket is.

 

 

 

Így hát nem meglepő, hogy a Bika Vénuszhoz köthető, a Szerelem Istennőjéhez és a szépség és a művészetek patrónusához. A Rózsát a ‘Virágok Királynőjének’ is hívták, s hagyományosan szimbóluma a szerelemnek, mint a ‘Szerelem Gyógynövénye’. A keleti orvoslásban a Rózsa elűzi a gyulladást, és segít helyreállítani a test yin energiáit. A pangó Csi energia és vér, melynek következménye lehet a rendszertelen és fájdalmas menstruáció, szintén jól kezehető Rózsa illóolajjal. Az egyik legalkalmasabb hozzávaló a bőráplásban, különösen gyulladt és dehidratált bőr esetén. A virág támogató ereje jól megmutatkozik az érzelmi sérülésekre gyakorolt gyógyító erejében. Melegséget hoz a fájdalomtól és bánattól hideggé vált léleknek. A Rózsa illóolaj a legmélyebb kétségbeesést is meg tudja érinteni, visszaállítva a bizalmat, mely lehetővéteszi, hogy újból szeressünk.

 

 

 

A Rózsa illóolaj megtestesíti a Bika luxus és földi örömök iránti szeretetét, akár parfümként, akár fürdőolajként vagy egy masszázsban alkalmazva. Vénuszi kapcsolata emlékeztet, milyen nagyszerű afrodiziákum. Valamint az egyik legdrágább az illóolajok között. A Bika robosztus oldala jelenik meg a tényben, hogy a rózsabokor szinte bármilyen talajban megmarad, túlélve olyan körülményeket, mely egy más, gyengébb növényt megölne.

U.I.: Ne feledjétek, hogy április 22-e a Föld Napja! Tegyekek valamit a természetben, a természetért, a Földünkért!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutobbi bejegyzések

Please reload

Kulcsszavak

Mar Galliti skin care & botanicals

Hasznos linkek

Kövess minket!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót

Később le is tudsz iratkozni, valamint kérésre 3 munkanapon belül töröljük az adataidat melyről rendszerüzenetben értesülsz.

© 2017 Mar Galliti skin care & botanicals | Minden jog fenntartva!
Web design: Havasi Betti - Amavi Design