Boldog és egészséges szokások 1. – Természetben töltött idő

May 3, 2017

Egész életemben éreztem, mint sokan mások is, hogy a természetben lenni, legyen az kertészkedés, séta az erdőben vagy virágszedés, gyógyító erővel bír.

Mostanában a fenti élmény kezd divattá válni, egyre több követővel ‘erdő fürdő’ néven.
Eredetileg Japánból származik, ahol shinrin-yoku néven ismert, és “az erdőben tett  egészségmegőrző szándékú nyugodt látogatást” jelent. Az erdő fürdő túra velejárója az erdőben tett látogatás kikapcsolódás és pihenés céljából, miközben fa illóolajokat lélegzünk be. Mostanra elismert relaxációs és stresszűző tevékenységnek számít Japánban. Kutatásokat is végeztek a Shinrin-yoku fizikális és mentális hatásának tanulmányozására, mely az “Erdők Terápiás Hatásai” néven ismert.”

 

 

 

 

 

A héten vettem ki némi szabadidőt vasárnapra, épp május 1-e előtt, így az unokatestvéremmel egy rövid túrára indultunk. Valahol a zöldben, egy parkban, egy kertben szerettem volna időt tölteni. Azt tudtam biztosan, hogy növényeket, fákat és zöldet szeretnék látni. Így hát felkerestük a somogyvámosi Krisna-völgyet. Most először voltam itt és örülök, hogy ide látogattunk. Minden gyönyörű és békés volt, megkoronázva egy ízletes vegetáriánus ebéddel az éttermükben és egy nagy sétával a bio kertészetükben és arborétumukban.

 

 

Ez volt a mi vasárnapi ‘erdő fürdőnk’. Mely tartalmazott néhány ökröt is…

 

 

De amennyiben valaki, nem úgymint mi, kertészkedéssel töltötte az idejét, szeretném, ha tudná, hogy haza felé jövet találtunk egy szokatlan szobrot, mely a kapásoknak állít emléket:

 

 

Kívánok mindenkinek csodás hétvégét, több természetben eltöltött időt és nagyszerű május kezdetet!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutobbi bejegyzések

Please reload

Kulcsszavak

Mar Galliti skin care & botanicals

Hasznos linkek

Kövess minket!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót

Később le is tudsz iratkozni, valamint kérésre 3 munkanapon belül töröljük az adataidat melyről rendszerüzenetben értesülsz.

© 2017 Mar Galliti skin care & botanicals | Minden jog fenntartva!
Web design: Havasi Betti - Amavi Design