Aromaterápia a turmixodban – Adjunk hozzá hidrolátumot!

May 20, 2017

Imádom a turmixokat. Minden reggel megiszom egyett a reggeli tornám után. Mivel ilyen rendszerességgel szerepelnek az étrendemben, szeretek változatosságot vinni a keverékeimbe, és persze egyéb jóságot. Aromaterápi iránti szeretetemből adódóan szeretem a hirolátumok gyengéd és csodás ízét.

Íme a kedvenceim (mint tudjátok, kiváló és megbízható minősége miatt Oshadhi hidrolátumokat használok, de mindig érdemes kölrül nézni, hátha találtok helyi illóolaj-lepárlót):

 

 

 

Fahéj kéreg hidrolátum (Cinnamomum zeylanicum): jelenleg ez a kedvencem. Mély fahéj illata van, roppant stimuláló mind az elmének, mind a testnek. Kiváló mikor valaki fáradt, de koncentrációra és fókuszra van szüksége. Kávéhoz adva is kiváló.  Remek emésztést segítő, megszabadít a puffadástól és a görcsös fájdalmaktól.

 

Gyömbér hidrolátum (Zingiber officinale): jól ismert emésztéssegítő. Hasznos légibeteség, tengeribetegség, reggeli rosszullét, tulajdonképpen bármilyen émelygési vagy emésztési problémára.

 

Rózsa hidrolátum (Rosa damascena): szinte teljesen olyan az illata, mint az igazi rózsának. Nagyon összetett, felemelő, intenzíven virágos illata és íze van. Igen ajánlott hormonális kiegyensúlyozó minden korosztály számára. Hatással van az autonóm idegrendszerre, és “jól vagyok” érzést kölcsönöz.

 

Narancsvirág/Neroli hidrolátum (Citrus aurantium var. amara): felemelő, virágos, nőies, szexi. Az egyik legösszetettebb illatú hidrolátum. Fontos stresszellenes és nyugtató hatású. Támogatja a fizikális és az érzelmi testet a leszokásnál. Emésztést segítő.

 

Bazsalikom hidrolátum (Ocimum basilicum): roppant intenzív aromájú. Különösen hatásos emésztési problémák esetén. Stimulálja a bélmozgást, megszünteti a görcsöket, a puffadást, és a székrekedést. Stresszes állapotra gyakorolt hatása gyors és hatásos. Nyugalommal tölt el és csökkenti a testben lévő fizikai feszültséget.

 

Borsmenta hidrolátum (Mentha piperita):  hűvös és frissítő, mint egy jó gyógytea. Legismertebb emésztést segítő, gyulladáscsökkentő és figyelemserkentő tulajdonságairól. Hasznos puffadás, gyomorégés és reflux, vagy bármilyen emésztési probléma esetén. Segíthet tengeribetegség vagy émelygés esetén is.

 

 

 

SMOOTHIE RECIPE:
Strawberry-Kale Protein Smoothie with Cinnamon Hydrosol

1 cup fresh or frozen strawberry // 1 csésze fries vagy fagyasztott eper
1 handful blueberry // 1 marék  áfonya
1 cup curly kale // 1 csésze fodros kellevél
1 small or 1/2 large banana // 1 kicsi vagy 1/2 nagy banán
non-dairy milk or coconut water (I like plain rice milk. Always add so much so the consistency of the smoothie is the way you like it.) // növényi tej vagy kókuszvíz (Ízlés szerinti mennyiségben, attól függően mennyire sűrűre szeretnénk a turmixunkat.)
2 Tbsp vegan protein // 2 ek vega fehérjepor
1 Tbsp Oshadhi Cinnamon Bark Hydrosol // 1 ek Oshadhi Fahéj kéred hidrolátum 
1 tsp maca powder (optional) // 1 kk maca por (opcionális)
1 tsp matcha powder (optional) // 1 kk zöldtea por (opcionális)

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Legutobbi bejegyzések

Please reload

Kulcsszavak

Mar Galliti skin care & botanicals

Hasznos linkek

Kövess minket!

Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót

Később le is tudsz iratkozni, valamint kérésre 3 munkanapon belül töröljük az adataidat melyről rendszerüzenetben értesülsz.

© 2017 Mar Galliti skin care & botanicals | Minden jog fenntartva!
Web design: Havasi Betti - Amavi Design