top of page
  • Gyurokovics Zita

Olasz szalmagyopár - Az összetevő


Új témát indítok, hogy még jobban megismerjétek a termékeket és a márkát is. Itt most egy-egy termék illóolaj-összetevőjét kiválasztva mélyedünk bele a témába, és tudunk meg többet.

Talán nem meglepő módon az egyik kedvencem, bár ez szinte minden illatról és illóolajról elmondható, tehát abszolút elfogult vagyok. A Youth Elixir Oil Serum egyik különleges illóolaja az Olasz szalmagyopár (Helichrysum italicum).

Külön története és szépsége van számomra mind a nevének (angolul Immortelle-nek vagy Everlasting-nak hívják), mind a hatásának és a használatának.

Ez a Mediterráneumban honos növény ezüstös szárával és leveleivel, aranysárga virágaival, na meg persze intenzív, fűszeres illatával könnyen megkülönböztethető, felismerhető. Szárítva megőrzi alakját, és virágai sárga színét, innen is a név „halhatatlan”, „örökkévaló”.

Holisztikus, a testre és a lélekre is ható. Tulajdonságai egészen egyediek és igazán hatásosak, erőteljesek. Kiváló zúzódások, véraláfutások, sebek, hegek, visszerek kezelésére, és fájdalomcsillapító hatása is van. Ez saját tapasztalatom is, hiszen miután édesanyám eltörte a combcsontját, és meg kellett műteni, az olasz szalmagyopár hidrolátumát és az illóolaját használtam borogatásban nála, ami olyan gyorsan és szépen hatott, valamint levitte a duzzanatot és eltüntette a véraláfutást, hogy a gyógytornász is elcsodálkozott rajta. Így nem csoda, hogy nagy becsben tartom, és mindenképp szerettem volna beletervezni valamelyik Mar Galliti termékbe is.

Bőrregeneráló, hegesedés- és gyulladáscsökkentő tulajdonságai, valamint a legmélyebb lelki traumát és bánatot, a negatív érzelmi blokkokat is feloldó hatása miatt a Youth Elixir Oil Serum csodás szinergiájának domináns tagja lett. A termék csomagolásához készült botanikai rajz is az olasz szalmagyopárt örökíti meg. A szérum és az illóolaj nevében is ugyanazt az ideális egyensúlyt és örökkévalóságot hirdeti. Energiái a nap aranyos gazdagságához kötik, segít az intuíció, az ösztönös megérzések, a kreativitás kiteljesedésében. Ezek a lelki és érzemi hatások mind fontosak az olajszérum használatánál, ezért ösztönzök mindenkit a termékek szaglására, hiszen először az illata hat.

221 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page