top of page
  • Szerző képeMar Galliti skin care & botanicals

Az Arctisztításról - Sea Buckthorn Celansing Balm & Enzymatic Exfoliating Powder


Tehát, a bőrtiszítás. Számomra a legsarkalatosabb része az arcápolásnak. Ha ezt nem végezzük, vagy nem helyesen, akkor sokkal kevesebb az esélyünk a szép, problémamentes bőrre!

A szmogot, és az egyéb szennyeződéseket, valamint a sminket is mind ennek a lépésnek kell eltávolítani, úgy, hogy ha lehet, nyugtat, regenerál minden nap. Erre tökéletes a Homoktövises Arctisztító Balzsamunk. És ne ijedjünk meg az olajoktól, a vajaktól még zsíros bőr esetén sem, mert vannak szennyeződések, melyeket teljesen csak így tüntethetünk el. A shea- és kakaóvaj védelmet nyújt és puhitja is a bőrt. A körömvirág és a homoktövis mind gyulladáscsökkentők, a szezámmag olaj magas antioxidáns tartalmú. Tehán láthatjuk, hogy nem "csupán" tisztít, de annál sokkal többet tud. Nyugtat, véd, táplál, így javaslom is, hogy napozás után vagy egyéb gyulladt, irritált bőrön is használják, illetve éjszakára kisebb mennyiségben arckrémként is használható. Az illata finom, nőies, narancsos, de virágos is az ilang-ilangtól, tehár már a lelkünket is ápolja a tégely kinyitása és a balzsam használata. Ez a fajta arctisztítás minden nap végén fontos, hogy az egész napot lemossuk a bőrünkről.

A másik fontos termékünk a bőrtísztításban és bőrmegújításban az Enzimes Hámlasztó Por. Mit tudhat egy kis por, és mi az, hogy enzimes? Bizony, ez a por több oldalról biztosítja a bőr megújulását. Plusz, igazi multifunkciós termék, hiszen a megfelelő módon gyors, 10 perces arcmaszkká avanzsálhat.

Az ananász és az acerola is természetesen tartalmaz enzimeket, de a biztosabb hatás érdekében gyógyszeripari minőségű bromelaint (az ananászból kinyert enzim) is adtam a keverékhez. Az enzimek segítenek kiméletesen, biológiailag lebontani az elhalt bőrsejteket, és előhozni az új, frissebb réteget. Az aloe vera por, kókuszpor, vagy a már említett gyümölcsporok együttesen tónusjavító, erős antioxidáns hatásúak, regenerálnak, táplálnak, gyulladásgátló hatásuk van. És természetesen ott van a rhassoul anyag, amely egy marokkói vulkanikus származású agyag, felszívja a zsírt és a szennyeződéseket, magas ásványianyag tartalmú, és még a bőr feszességét is javítja. A mechanikai radírozást a hibiszkusz virág részecskéi végzik, gyengéden, de hatásosan. A hámlasztó por alkalmazását tehát heti 2-3 alkalommal, a Homoktövises Arctisztító Balzsam használata után javaslom. Valóban megújítja a bőr, sőt utána bármilyen szérum vagy krém könnyebben felszívódik, és hatásosabb lesz.

Nincs szebb mint a boldog, egészséges bőr, így hát tegyünk is érte! Ebben a legfontosabb első lépés az arctisztítás.

38 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page