top of page

Rólam

Az én történetem
BIK_9398_72.jpg

6 évig tanultam és éltem Angliában, ami rendkívül inspiráló volt. Kedves és nyíltszívű embereket ismerhettem meg, de ami a leginkább inspirált, az a zöld mezők, parkok és kertek világa. Mélyen gyökerező hagyományok kötik őket a földhöz, amit különösen tisztelek. Szeretem, hogy az angolok a minőségre törekednek a termékeikkel és a termelésben, amivel lehetőleg bio termékeket állítanak elő. 

Természetben lenni azt jelenti, hogy visszaveszünk a tempóból, mélyeket lélegzünk, boldogabbak vagyunk és egésznek érezzük magunkat. Számomra ez a Slow Living életforma és ha nem is tudsz minden nap sétálni az erdőben, attól még lehetőséged van tisztább, zöldebb és természetesebb termékeket, ételt és kozmetikumot választani. 

Vissza a gyökerekhez

Az én történetem 4000 levendula palántával kezdődött. Vagy talán még korábban, amikor gyerekként figyeltem és segítettem a szüleimnek méhészkedni vagy amikor kicsinyke kertecskémet próbáltam gazmentesen tartani édesanyám nagy kertje mellett. Rengeteg csodás emlékkel kötődöm a természethez és ez remélem mindig így marad. Talán nem is annyira meglepő, hogy egy napon bejelentettem a családomnak, hogy saját levendula ültetvényem lesz.

 

Ekkor vettem meg a 4000 tő levendulát. 

Ugyanekkor komolyan elgondolkodtam rajta, hogy mihez is szeretnék kezdeni ezekkel a kedves gyógynövényekkel és úgy döntöttem, hogy továbbképzem magam bio és natur bőrápolási termékek kísérletezésében és később az előállításukban. Végül elmerültem az aromaterápia rejtelmeiben. Az egészségközpontú életmód nem volt újdonság számomra. 18 évesen lettem vegetáriánus egészségügyi okokból, ekkor kezdődött utazásom az egészséges életmód területén. Az elmúlt évek alatt rengeteget tanultam azóta, ezáltal megismertem magam és vele azokat az értékeket, melyek fontosak számomra.

Úgy érzem, hogy ezek különböztetnek meg a piacon a többi versenytárstól. A fenntarthatóság, a tudatosság, a szociális érzékenység, a természet szeretete és az állatok védelme, illetve a minőségi alapanyagok használata nálam nem kötelező plusz, hanem életszemlélet, a mindennapi rutin része.

Mindig élveztem egy-egy gyönyörű kert szépségét, csupán nem voltam benne biztos, hogy képes lennék-e magam is létrehozni ilyen csodát. Imádom az állatokat. Mivel vidéken nőttem fel mindig voltak tyúkok, kacsák, disznók, kutyák, macskák és méhek körülöttem. Egyszer még egy kis őzgidánk is volt néhány hónapig. Ez a mélyreható kötődés az élővilággal akkor csúcsosodott ki,  amikor elkezdtem lovagolni. Az a közös munka, ami lovaglás során összeköt lovat és lovast különleges figyelmet és megértést kíván, ami a márkám felépítésében is inspirált. 

"A márka nevével édesanyám előtt szerettem volna tisztelegni.

MAR GALLITI a "tenger leányát", a "fény gyermekét" jelenti."

 

 Gyurokovics Zita

Ebből a régi perzsa kifejezésből származik édesanyám neve, Margit. Valóban igazi fény volt mindenki számára, mindig gondoskodó, önzetlen, kedves és igazán értett a kertészkedéshez, mint egy ún. „növény-suttogó”. 

Az aromaterápia, illetve a bio és natur bőrápolás területen folytatott tanulmányaim során több angliai és magyarországi tanfolyamon is részt vettem. Termékeimmel, – melyek a legkiválóbb minőségű illóolajokat tartalmazzák, – nem csupán a gyógynövényes kert vagy az erdő illatát szeretném palackba zárni, hanem a madárcsicsergést, és szél fújta lomb érzékiségét. A nyári zápor utáni frissítő szél, vagy a patak csobogását, vagy a holdfényes rózsakert és a szalmabálák illatát szeretném megidézni. Mindezeket egyéb tápláló növényi olajokkal, kivonatokkal kiegészítve ajánlom a tökéletes szinergia érdekében. 

bottom of page