top of page
Szerző képeMar Galliti skin care & botanicals

Mar Galliti - A márka születése


Először volt a szerelem. Szerelem a természet iránt, szabadban lenni, állatok között és önfeledten akívan élni. Aztán jött az ötlet. Az ötlet, hogy levendulát ültessek és csodás gyógyító olajukból valami különlegeset hozzak létre. A botanikai parfüm készítés és az aromaterápia pedig segítettek kiteljesíteni, megtalálni azt a célt, amiben kiélhetem magam és beletehetem álmaimat, energiáimat és lelkesedésemet.

A név maga, Mar Galliti, egy régi perzsa kifejezés, ebből származik édesanyám neve, Margit, ami azt jelenti, hogy a ’tenger leánya’, a ’fény gyermeke’. Valóban igazi fény volt mindenki számára, mindig gondoskodó, önzetlen, kedves és igazán értett a kertészkedéshez, mint egy „növény-suttogó”. Ennek a névnek és az ő természetének a lágysága is fontos volt számomra az arculat tervezésekor. Mindezt a logó tökletesen visszaadja: az olajok és az aromaterápia, de a természet és annak mindig változó minősége, a növekedés és az örök körforgás is megjelennek. Cseppek, fák, levelek... Szinte rögtön beleszerettem a logó finom, lágy, minimalista komplexitásába. Meg persze a színébe. A fényes ezüstös zöld tónusok visszatükröződése reflektál a természetre, a víz minőségére (a ’tenger leánya’), és a tényre, hogy a műhelyem oly közel van a Balatonhoz (a ’magyar tenger’) melynek hasonlóan csodás ezüstös zöld színe van.

A termékek tervezésénél az egyik fő szempont az volt, hogy az általam elérhető legjobb minőséget produkáljam, kihasználva minden százalékot, megtöltve a termékeket tápláló, hatóanyagban gazdag összetevőkkel. A másik a holisztikus megközelítés, hogy ne ’csupán’ szebb bőrt eredményezzenek, de más érzékekre is hassanak. Hogy megnyugtassanak, elcsábítsanak, felfrissítsenek. Régi emlékeket és történeteket idézzenek és újakat hozzanak létre. Mert akkor boldog a bőr, ha az ember lelke is az. Tehát, igen, hangsúlyos az illatok érzelmi szerepe, de ez ne tévesszen meg senkit! A termékek egytől egyig hatékonyak és minden elemükkel abban segítenek, arra lettek tervezve, hogy a legjobbat hozzák ki bőrünkből.

Sok-sok köszönet és hála a tervezőknek, akik arcot adtak a márkának és a termékeknek:

Arculat & Fotók: Szendeff Lőrinc

Csomagolás & Web Design: Havasi Betti

127 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page