top of page
BIK_2166_72.jpg

Zselic
Arura Illóolaj Manufaktúra

Arura Illóolaj Manufaktúra – Amrein Ildikó

Az Arura Illóolaj Manufaktúrát egy helyi házaspár, Anna és László alapították, akik egy kedves barátjukat, Amrein Ildikót hívták, hogy szakértelmével vezesse a projektet. Ildikó, a lepárlómester, nem csupán tudásával és tapasztalatával, hanem a szívével és a növények iránti szeretetével dolgozik. Ildikó kedves, gondoskodó és nagylelkű, ugyanakkor lelkes kertész is, és szakértő aromaterapeuta. Ildikó és Anna buddhista tanulmányaik során találkoztak, és ennek apró jelei megtalálhatóak a kertjeikben is, egy-egy Budha szobor és több imazászló formájában.

BIK_2126_72.jpg
BIK_2070_72.jpg

Amikor betekintünk Ildikó saját kertjébe, még jobban megértjük azt a kapcsolatot és szeretetet, amit a természet iránt érez, és ami inspirálja és vezeti a munkájában és az életében.

Az Arura két helyszínen működik. Az egyik a kertjük a Zselic szívében, nem messze a műhelyemtől, és a másik, az illóolajlepárlójuk Szigetváron. Mi nem csupán ezt a két csodás helyet látogattuk meg, hanem Ildikót a saját kertjében is.

Az Arura kertje ugyan nem bio minősítésű, ám mindent annak a jegyében termelnek, odafigyelve a földre és a környezetre. Szép növényválasztékukban ott van az izsóp, a kamilla, a citromfű, a menta, a kakukkfű, a cickafark, a zsálya és a muskotályzsálya is. Mindannyian a legszebb hidrolátumokká és illóolajokká változnak Ildikó hozzáértő kezei között a lepárlóban.

BIK_2151_72.jpg
BIK_2121_72.jpg
BIK_2082_72.jpg

Hiszen található nála konyhakert, tele zöldséggel és fűszernövényekkel, amelyet spirál formában ültetett. Aztán egy kis tavacska vízililiomokkal és varázslatos lótuszokkal. Egy apró gyümölcsös. Egy vadvirágos gyep/mező. Majd a kert legvégében Ildikó legújabb alkotása, egy gyógynövény-labirintus. Ahogy látjátok, a növények ereje teljesen körbe lengi az Arurá-t és ez a termékeiken keresztül érezhető az én alkotásaimban is.

BIK_2073_72.jpg
BIK_2171_72.jpg
BIK_2132_72.jpg
BIK_2189_72.jpg

Az Arura Manufaktúra csodás összetevőit a következő termékeimben találjátok meg:

shopfejlec_edited.jpg

Arura Manufaktúra: 

Web - https://arura.hu

Facebook

bottom of page