top of page
DSC_2333_72_edited.jpg

Külső-Somogy
Rózsasziget

ambrosiahoneymask_rajz_edited.png

Még 2020-ban találtam rá a csodás házaspárra, Etára és Lacira, és a rózsakertjükre, ami csupán néhány kilométerre van a műhelyemtől, Szent-gáloskéren. Ez egy aprócska falu Külső-Somogyban, ahol a nagyi kertjének lágy lankáján ültették el a 400 tő damaszkuszi rózsát. Már régóta tartott náluk a rózsa-szerelem, különösen Laci szeret elbíbelődni velük.

DSC_2326_72.jpg

Nagylelkűen adtak nekem is az illatos damaszkuszi rózsaszirmokból, és így már abban az évben megszülethetett a legelső adag Limitált Kiadású Ambrosia Honey Mask.

A világban történt változásokkal a rózsakert is változott, és csupán tavaly (2022) tudtam hozzájutni egy újabb adag varázslatos sziromhoz. Így a Limitált Kiadású Ambrosia Honey Mask tovább él, sőt tervezem más termékeimbe is beleálmodni ezt a csodás helyi damaszkuszi rózsaszirmot.

DSC_2336_72.jpg

Egy napos, meleg júniusi napon látogattunk el a Rózsasziget rózsakertbe, a rózsák éppen teljes pompájukban virágoztak, elárasztottak minket mesés illatukkal és szépségükkel. Vidám, mély rózsaszín színükkel, és mézédes illatukkal megfestve a nagyi kertjét és a környező tájat. Eta vezetett minket körbe, miközben elmesélte, hogyan szedik és használják fel a virágokat a saját rózsás termékeikben. Ez a legidillikusabb környezet, amit csak el tudtok képzelni. Nyugodt, festői, otthonos, ahogy a macskák feküdtek a muskátlicserepek mellett, és a tyúkok kapirgáltak és kotkodáltak a gyümölcsösnél.  

DSC_2321_72.jpg
DSC_2262_72.jpg
DSC_2291_72.jpg
DSC_2304_72.jpg
DSC_2333_72.jpg
DSC_2352_72.jpg

Remélem, ezekkel a történetekkel és arcokkal gazdagítva a szeretett Mar Galliti kreációtokat,
minden használat során elrepít titeket ebbe a gyönyörű rózsakertbe.   

A Rózsaszigetről származó damaszkuszi rózsát megtalálod ezekben a Mar Galliti termékekben:

shopfejlec_edited.jpg

Rózsasziget - Bunevácz Eta & Laci

Web - https://ehetorozsa.hu

Facebook

Instagram

bottom of page