top of page
BIK_2164_72.jpg

Zselic
Florendina Manufaktúra

Florendina Manufaktúra – Lukács Adina

Lukács Adina, a Florendina Manufaktúra megalkotója is levendulatermelő itt a Zselicben, csupán pár kilométerre a Műhelyemtől. Sőt ennél több, ő az a csodás méhész hölgy, akitől a fantasztikus levendulamézet veszem az Ambrosia Honey Mask-hoz. Egy kedves közös ismerősön keresztül ismertük meg egymást. Már az első látogatásom során teljesen lenyűgözött Adina méze, illetve a szeretet, amivel gondoskodik a növényeiről és méhecskéiről. Mindezt az egyik legvarázslatosabb környezetben teszi.  Adina a férjével és kutyájukkal, Samuval él a birtokukon, az egyik kis zselici faluhoz közel. Erdőkkel, apró tavakkal, vadvirágos mezőkkel, és persze szeretett levenduláival és méhecskéivel körülvéve.

BIK_1979_72.jpg
BIK_2046_72.jpg

Látogatásunk idején már leszedték a virágokat, de a növények így is csodásak voltak a lankás tájon, közvetlenül egy vadvirágos mező mellett.

Amikor meglátogattuk a fotózáskor, némi beszélgetés és teázás kiséretében természetesen, még a Zselic apró útjai, melyek hozzájuk vezetnek, is varázslatosak voltak, sőt még picit el is tévedtünk, és kis híján egy bicikli utat követtünk, annak ellenére, hogy már jártam Adinánál.

Láttunk számos tavat, egy hatalmas birkanyáj szelte át az utat előttünk, és fehér lovak legeltek mellette. Adina nagy örömmel fogadott bennünket, és rögtön a házuk mellett fekvő levendulaföldje felé vettük az irányt. 

BIK_2037_72.jpg
BIK_2034_72.jpg

Majd felfedeztük a kis birtokuk többi részét, a két apró tavacskát a levendulaföld dombjának alján. A nap égetett, így kihasználtuk a hűsítő vizet és letáboroztunk az egyik tavacskánál, a lábunka belelógatva a vízbe az egyik öreg fa árnyékában. Természetesen Adina megmutatta nekünk a méhes-házát, és a kis konyhakertjét is.

BIK_2002_72.jpg
BIK_2014_72.jpg
BIK_1965_72.jpg

Fedezzétek fel ezt a varászlatos helyet és a szeretetet, amit Adina a mézeibe áraszt az Ambrosia Honey Mask-on keresztül:

shopfejlec_edited.jpg

Florendina Manufaktúra: 

Facebook

bottom of page