top of page
BIK_9894_72.jpg

Ormánsági Olajok – Olajütő Szövetkezet

Blue Poppy1_edited.jpg

Olyan csodás helyi, hidegen préselt olajokra leltem az Olajütő Szövetkezet által, mint a szőlőmag, a tökmag, a napraforgó, a dió és a mák olajok.

De hadd kezdjem az elején, és mutassam be kicsit a térséget és a Szövetkezetet.

Az Ormánság, ahol működnek, Dél-Baranyában található apró falvas terület, a Dráva folyó mellett. Ez egy hagyományosan kálvinista része volt az országnak, saját, egyedi építészettel, díszítésekkel és népviselettel. Manapság a déli határ közelségében ezek a vidéki területek gyakran nem rendelkeznek kiépített infrastruktúrával és munkalehetőségekkel.

BIK_9923_72.jpg
BIK_9942_72.jpg

Mégis, ez a legmagasabb napos óraszámmal rendelkező része az országnak, valamint gazdag a földje a Dráva folyónak köszönhetően. Itt valami egészen különlegeset hozott létre az Olajütő Szövetkezet azzal a céllal, hogy kiváló minőségű hidegen sajtolt olajokat állítson elő, ugyanakkor munkalehetőséget és jövőt teremtsen a környéknek. Tudatosan figyelnek a környezetre, így az olajelőállítás melléktermékeit a helyi partnekereik állatok takarmányozására használják.

BIK_9903_72.jpg
BIK_9953_72.jpg

Már a márkám elindításakor hallottam a Szövetkezetről, és futólag meglátogattam őket egyik aromaterapeuta ismerősömmel. De az igazi élményt az jelentette, amikor ehhez a projekthez mentünk fotózni. Korán kelni, hogy időben odaérjünk, és részesei lehessünk az egész folyamatnak, a tökszedésétől a mezőn, a magok mosásán és szárításán keresztül, az olaj préseléséig, minden hihetetlen élmény volt. Remélem, legalább egy részét át tudjuk adni ezen az oldalon keresztül.

BIK_9955_72.jpg
BIK_9961_72.jpg
BIK_9917_72.jpg
BIK_9968_72.jpg
BIK_0023_72.jpg
BIK_9977_72.jpg
BIK_9985_72.jpg
BIK_9998_72.jpg

Az Olajütő Szociális Szövetkezet olajai megtalálhatóak a Treasure Gardens Serum-ban.

shopfejlec_edited.jpg

Olajütő Szövetkezet: 

Web - https://ormansagiolajok.hu

Facebook

bottom of page