top of page
  • Szerző képeMar Galliti skin care & botanicals

Az Arcpermet - Flowery Face Mist


Imádom az aromaterápia minden formáját, de a hidrolátumok világa különösen megfogott. Gyengéd, belsőleg is viszonylag könnyen és biztonságosan használható mivoltával. Termékeim mindegyikében, mely vízfázist tartalmaz, csak hidrolátumokat és bio aloe vera gélt használok. Így a legkülönlegesebb csokrot próbáltam összerakni a Frissítő Arcpermetben is.

Rózsa (Rosa damascena), az ősi klasszikus: olyan csodás nőiességgel és felemelő erővel bír, mint kevés más hidrolátum. Minden bőrtípusnak kiváló, de a hidratáló és a bőr nevességét megtartó tulajdonságai miatt különösen nagy segítség a száraz, az érzékeny vagy az öregedő bőrnek. Hűsítő és szinergiában például a balzsamos szuhar (Cistus ladaniferus) hidrolátummal (ahogy ebben az arcpermetben is) kiválóan segíthet a rácok elleni harcban.

Ha már a balzsamos szuhart elmítettem, tudni kell, hogy olyan gyengéd, hogy nyugodtan használható a szemkörüli területen is, mivel a sejteket feltölti, így kisimító hatású lehet.

Neroli vagy narancsvirág (Citrus aurantium var. amara): nos, nem is tudom, hol kezdjem. Tudom, hogy a rózsa kellene, hogy levegyen a lábamról, de nálam ezt a neroli hidrolátum éri el. Nagyon érzéki, virágos illata magában, könnyed parfümpermetként is megállná a helyét. Roppant nyugtató és stresszoldó tulajdonságokkal is rendelkezik, sőt, méregtelenítéskor kiváló kiegészítő eszköz lehet a testet és a lelket támogató mivolta miatt. Csodás az érzékeny bőr kezelésére tonerként, de szintén hatásos a balzsamos szuharral kombinálva az irritált és aknés problémák megszüntetésében.

A csodás levendula (Lavandula angustifolia): (ha esetleg valaki nem tudta, 2018-ban az év gyógynövényévé választották) hűsítő és regeneráló, főleg sérült és érzékeny bőrön. Nagyszerű segítség utazáskor, hidratál, megnyugtatja az elmét és a bőrt, de a szél szárítő, a nap égető erejével szemben is hatásos.

Ez mind bele sűrítve egy üvegbe, és kiegészítve a franciaországi Bretagne partjairól származó tengeri alga kivonattal, mely segít egyensúlyba hozzni bőrünk faggyútermelését, csökkentve a gyulladásokat.

Frissítő Arcpermetünk nem csak magában, hanem Kényeztető Maszk Szettben is kapható.

101 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page