top of page
  • Gyurokovics Zita

Testápolás - Mineral Tonic Body Lotion


Testápolási temékeink hamarosan érkező második tagja a Mineral Tonic Body Lotion, vagyis a Holt-tengeri ásványokkal dúsított testápolónk. Amint látjátok testápolási termékeinkben közös, hogy a Holt-tenger gyógyító és tápláló erejét is hasznosítják.

Ahogy azt már az arcápolási termékeknél írtam, itt sem alkudtam meg a tervezés és az alapanyag kiválasztás során, és a víz fázist szintén csak és kizárólag értékes hidrolátumok és bió aloe vera gél teszi ki. Konkrétan, olyan frissítő és a bőrnek új életet adó hidrolátumok, mint a borsmenta, izsóp vagy rozmaring. A borsmenta és az izsóp megbízható, helyi forrásból származik, míg a rozmaring a legkiválóbb bió minősítésű. Az kissé elhanyagolt, de csodás és ősidők óta használt izsóp például hipoallergén, nyugtató és hidratáló hatású még az érzékeny bőrnek is. A borsmenta hidrolátum élénkít, csodás a merev izmoknak, de Franciaországban a dekoltázsra spriccelve is használják, kiváló tonizáló tulajdonsága miatt. (Ne feledjük, hogy a testápolás a bőrünk egészét jelenti! Sajnos a hölgyeknél a dekoltázs az egyik elhanyagolt terület.) A rozmaring mely nem csupán hidrolátum, de illóolaj formájában is a krémbe került, megnyugtatja az irritált bőrt, segíti a bőr megtisztulását, regenerál és igazi ragyogást ad.

A testradírnál már említett okokból Holt-tengeri víz is került a testápolóba, koncentrált ásványi anyag tartalommal, mely táplál és színtén élettelivé, ragyogóvá varázsolja a bőrt, míg az olyan ásványok, mint a magnézium lazítják az izmokat, hiszen bőrön keresztül is felszívódnak.

A táplálás nem áll meg a fent felsoroltaknál, a csodás jojoba-, körömvirág- és szezámmag-olajok tovább gazdagítják a formulát. A szezámmag-olaj például könnyen beszívódik a bőrbe, nem hagy zsíros érzést, magas az A-, és E-vitamin és ásványi anyag tartalma, sőt erős antioxidáns hatású. A körömvirág, örök klasszikus a népgyógyászatban is és nem véletlenül, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, nyugtató és szintén antioxidánsokban gazdag. A jojobaolaj, mely tulajdonképp nem is olaj, hanem viasz, összetételében hasonló az emberi faggyúhoz, így könnyen felszívódik és jól dolgozik együtt bőrünk természtes rendszerével. Erősíti a kötőszövetet, magas a vitamin tartalma és a problémás bőrnek remek segítség.

Még megemlíteném egyszerű, de nagyszerű, terápiás illatát, melyet a rozmaring illóolajon kívül, az ilang-ilang és vanília kombinációja ad. Roppant kedves, kényesztető, átölelő, de visszafogott illat. Tapasztalatunk szerint abszolut unisex, a férfiak is vállalhatónak és kellemesnek találják.

A meglepetés a végére! Természetesen ezt a párost is berakjuk limitált mennyiségben kapható szettjeink közé 100ml-es kiszerelésekben. A bemutatkozó esményünkön - Mar Galliti Launch & Pop-up Store már megvásárolható lesz!

Minden fotó: Szendeff Lőrinc


88 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page