top of page
  • Gyurokovics Zita

Kis lépések a fenntarthatóság jegyében - A csomagolás


Április a Föld Hónapja (Earth Month), melynek szellemében szeretnénk a márka filozófiája szempontjából fontos fenntarthatósággal és tudatos, egészséges szemlélettel kapcsolatos tudnivalókat megosztani. Így remélve, hogy jobban átlátjátok, hogy mennyire igyekszünk átgondolni a választásainkat legyen szó alapanyagokról, vagy csomagolásról.

Saját életmódomból kiindulva a márkánál is szerettem volna minél többet tenni a fenntarhatóság érdekében. Az alap, általános csomagolás általában a tégelyből vagy 'flakonból', különböző lezáró és adagoló tetőből és a termék dobozából áll. Nálunk minden termék csomagolása üveg, mely végtelenül újrahasznosítható. De ennél is többet szerettem volna, így ráadásul MIRON ultraibolya szűréssel ellátott üvegekbe kerültek a termékek. Igen, a valóságban és a fotókon, ha csak futólag nézi meg valaki feketének tűnnek, pedig közelről már egyértelműen különleges a színük és a minőségük. És hogy mindez mit tud és miért pont ezt?

A MIRON üvegeket Hollandiában gyártják, a kimagasló minőséget szemelőtt tartva. A sok értékes növényi alapanyag, és az illóolajok is érzékenyek a fényre és a hőre. Így odafigyelünk, hogy raktárunk hűvös legyen és sötétíthető, de nem maradnak ott sokáig a mindig frissen készült termékek. Ezt a frissességet és potenciát szeretnénk minél tovább üvegbe zárni és megtartani. Ebben segítenek ezek a különleges üvegek, melyek védelmet nyújtanak a fény káros hatásával szemben és a termékek is könnyen megőrzik tartósságukat, hogy tényleg a legjobbat hozzuk ki a minőségből melyet belerakunk.

A fent látható metélőhagymán végzett 2 hónapig tartó kísérlet is nagyon jól mutatja a különbséget üveg és üveg között (forrás: MIRON-Glass).

A másik nagy tétel a csomagolásnál a papírdoboz. Nos, nálunk nincs, és nem is lesz. Saját tapasztalataim és mások visszajelzései szerint felesleges, hulladék csak, amely azonnal repül a szemétbe kibontás után. Hiába újrahasznosítható, ha nincs rá szükségünk akkor kerüljük. Helyette csodás egyedi botanikai rajzokkal és egyedi arculattal díszítettük az üvegeken található címkét.

Vannak még díszdobozok, papírtáskák és selyempapír, melyek használatát mi sem tudjuk elkerülni, de szerencsére ezek mind újrahasznosított papírból és környezettudatosan készülnek (nem volt egyszerű ezt sem megtalálni, főleg prémium minőségben).

Természetesen nem vagyunk tökéletesek, így a névjegyek, katalógusok és címkék gyártásánál még csak azt sikerült elérnünk, hogy felelős erdőgazdálkodásból kitermelt papírra nyomtassuk, de hiszünk benne, hogy minden kis lépés számít.

Fontos még számunkra az ősszinte kommunikáció és az átláthatóság. Tehát kérdezzetek, ha bármi érdekelne titeket mélyebben!

"Minőség és fenntarthatóság!" - A márka fontos része!

165 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page