top of page
  • Szerző képeMar Galliti skin care & botanicals

Az esszencia - Witch Garden Treatment Essence

Kezdjük az inspirációmmal, ami természetesen a varázsmogyoróval (witch hazel) kezdődött. Beismerem, hogy már az elején megfogott a neve, és a fejemben sorra születtek a különböző történetek arról, hogy mi is tette ezt a növényt varázslatossá (angolul boszorkányossá). Származási helyén az amerikai indiánok varázslatos növényként tekintettek rá a természetben betöltött szerepe miatt, hiszen a természet ritmusának ellentmondva télen virágzik. Az angol neve (witch hazel) az ágak hajlékonyságára utal, melyekből varázsvesszőt készítettek vízerek és ásványi ércek kereséséhez.

Egy könnyű, permet textúrájú, de komplex esszenciát szerettem volna létrehozni. Úgy érzem, fontos, hogy legyenek ilyen könnyen rétegezhető formulák, melyek ugyanakkor bámulatos koncentrációjú aktív összetevővel erősítik és védik a bőrt.

Hogy létrehozzam a „kertet”, hét különleges hidrolátum szinergiáját hívtam segítségül: Varázsmogyoró, Olasz szalmagyopár, Búzavirág, Cickafark, Bergamott, Fehér champaca és Szantálfa. Különösen hálás vagyok, hogy a búzavirág és a cickafark gondoskodó kezek között helyben termett, és lett lepárolva. A szantálfát (Santalum spicatum) természetesen fenntartható módon gyűjtötték, és vadon termett Ausztráliában. Ezt a „kert” a legjobb hatásért lett válogatva és keverve.A varázsmogyoró az anti-oxidánsokban leggazdagabb hidrolátum. Csökkentheti a kipirosodást, a kiütéseket és a bőr hámlását. Gyógyítja a bőrt, erőteljes gyulladáscsökkentő, és különösen hatásos ekcémás tünetek nyugtatására cickafark hidrolátummal keverve.kiváló kiegyensúlyozó, segít a problémás bőrön, és gyógyítja a nap és a szél okozta bőrsérüléseket. Az egyik fő szándékom egy környezeti hatások ellen védő termék létrehozása volt. Ez a téma majd az aktív növényi kivonatok kiválasztásánál is elő fog jönni. A másik helyi hidrolátum a búzavirág (Centaurea cyanus), melynek hűsítő hatása van a bőrön, tökéletes az érzékeny és az érett bőr & dekoltázs feszesítésére és revitalizálására. Az olasz szalmagyopár (Helichrycum italicum), legyen szó az illóolajáról vagy a hidrolátumról, az egyik kedvencem. Első kézből ismerem, milyen különleges és hatásos a gyógyító ereje. Segíti a hegképződést, kiváló érzékeny, érett és zúzódott bőrön.

A könnyedség és az illat profil nagy része a bergamott (Citrus aurantium bergamia), fehér champaca (Michelia alba) és szantálfa (Santalum spicatum) hármasától jön. A szantálfa nyugtatja az irritációt, és fantasztikus a bőrnek. Indiában a champaca egy mitológiai virág, melyet számos legendában megemlítenek. A reinkarnációt és az örök életet szimbolizálja. Ez a legbujább az egész csokorból. Úgy tartják, hogy serkenti a keringést, csodásan támogatja a bőrt, és gyakran használják a bőr nyugtatására és tisztítására. A bergamott hidroltáum egy üvegbe zárt örömteli kis napsugár. Pezsgő és kellemes, csökkenti az idegi feszültséget és a stresszt.

Ahogy látjátok, egy nyugtató és kiegyensúlyozó szinergiát hoztam létre, melynek legnagyobb örömömre és a visszajelzéseitek alapján érzitek és élvezitek a hatásait.

A főszereplő három aktív növényi kivonat a biofermentált agave, a bio vörös szőlő és a wu zhu kivonatok. Kimondottan úgy választottam őket, hogy életre keltse a tompa, fakó bőrt, javítsa a keringést, növelje a kollagéntermelést, és segítsen a környezeti hatások széles skáláját legyőzni.

A környezet, amelyben élünk, nagymértékben befolyásolja a fizikai és mentális egészségünket, illetve a bőrünkét is. Amikor a környezetről beszélek, akkor az időjárásra, a klímára és földrajzi elhelyezkedésre, az életmódra, a stresszre (munka, család) stb. gondolok. Ezekre mind holisztikusan kell megoldást keresni, kozmetikumok esetében is. A holisztikus megközelítés, ami testre és lélekre is hat, az, amit mindig, minden termékemnél követek.

A Witch Garden Treatment Essence-t könnyű rétegezni, és könnyű használni. Csak permetezd az arcodra a gazdagabb szérumok, és a hidratáló krém előtt reggel és/vagy este.

Remélem, érzitek, ahogy a varázskertem csábító fuvallata hat a testre és a lélekre, felébresztve az érzékeket. És mint mindig, kívánom, hogy a bőrötöket szebbé és a lelketeket boldogabbá tegye.

Zita

Minden fotó: Szendeff Lőrinc

39 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page