top of page
BIK_1507_72.jpg

Szomódi Levendulás – Tóth József és felesége, Nóra

BIK_1584_72.jpg

Hasonlóan hozzám, Józsinak és a feleségének, Nórának is a levendulával kezdődött minden. Szerettek volna létrehozni valami olyat, amit meg tudnak osztani másokkal. A levendulásukban pedig találkozott közös érdeklődésük és tudásuk, Józsi kertészmérnöki, míg Nóra gyógyszerészi háttere.

Mostanra már nem csupán különböző fajta levenduláknak ad otthont a földjük, hanem muskotályzsálya, rozmaring, zsálya, olasz szalmagyopár, búzavirág, oregánó, kakukkfű és kamilla teszi még illatosabbá és színesebbé a kertet. Mindez bio gazdálkodásban. Józsi maga végzi a lepárlást is saját kis lepárlójukban Szomódon.

Ismeretségünk visszanyúlik első aromaterápia tréningemhez, mivel ugyanazon a tanfolyamom vettünk részt. Azóta több workshop-on és aromaterápia konferencián is találkoztunk. A búzavirág hidrolátumukat pedig már a kezdetektől használom a Blue Poppy Balancing Moisturizer-be. De mivel ennek a pici országnak a két különböző végén élünk, erre a projektre volt szükség, hogy végre ellátogassak Szomódra.

BIK_1583_72.jpg

Júniusban mentünk, mivel szerettünk volna minél több növényt virágzáskor megörökíteni. Ráadásul késő délután érkeztünk, és egészen a naplementébe hajolva maradtunk fotózni, és Józsi szakértő vezetésével bejárni a kertet. Hűvös szél fújt már, amikor odaértünk, majd egy órával később megérkezett egy kiadós nyári zápor, ami elől az autómban találtunk menedéket. Viszont csupán 20 perccel később a legcsodásabb naplementével ajándékoztak meg minket. A fények, a színek és az illatok mind varázslatosak voltak.

BIK_1547_72.jpg
BIK_1554_72.jpg
BIK_1472_72.jpg
BIK_1615_72.jpg
BIK_1664_72.jpg
BIK_1420_72.jpg

Leljetek rá erre a varázslatra a Szomódi Levendulás csodás hidrolátumaiban és illóolajaiban, és természetesen az én termékeimben is:

shopfejlec_edited.jpg

Szomódi Levendulás: 

Web - https://szomodilevendulas.hu

Facebook

Instagram

bottom of page